eemhaven 011

Anneke

Anneke Robbertsen (Penningmeester)

Graag stel ik mij eerst even voor:
Woudenberg is het dorp waar ik: geboren, opgegroeid en getrouwd ben, in verschillende huizen heb gewoond, onze twee kinderen zijn geboren en altijd gewerkt heb. Gewoon een 'Huisje-boompje-beestje' leven tot ... onze kinderen in 2012 tegelijk het huis uit gingen. Het 'lege-nest-syndroom' sloeg toe. Daardoor kregen we samen de gedachte om ons leven op z'n kop te gooien en als landrotten op het water te willen gaan wonen. Na twee jaar bedenk,- en voorbereidingstijd gingen we ervoor. Halverwege 2015 namen we een ligplaats op de Eem in Amersfoort over en kochten een geschikt vrachtschip. Deze hebben we zelf ontworpen en verbouwd - met hulp van werven - tot ons varende woonschip. We hebben de ziel van het schip zoveel mogelijk proberen te behouden en hebben veel oude spullen hergebruikt
Ook hebben we bij onze ligplaats een sleepboot uit 1929 overgenomen. Ons doel was dit varende erfgoed te behouden voor de sloop. Dit is gelukt! We hebben kopers gevonden die deze sleper weer helemaal naar originele staat gaan herstellen.
Vanaf het begin van dit avontuur schrijf ik op mijn persoonlijke blog wekelijks berichten op Facebook - Woonschip Robbedoes. Mijn eerste blog had de titel DROMEN-DURVEN-DOEN! Als 'kers op de taart' zijn we zelfs uitgeroepen tot de landelijke 'Woonboot van het jaar'.
Wij wonen vanaf oktober 2016 hier met zeer veel plezier en zijn nu stapje voor stapje het prachtige bruisende Amersfoort aan het ontdekken.
Ook gooien we het liefst regelmatig de trossen los om met ons 'huis' op pad te gaan.

Waarom ik mij wil inzetten voor SVE:
Wij wonen op de mooie meanderende rivier de Eem - vlakbij de prachtige Eemhaven en het historische stadscentrum van Amersfoort - ik koester het industriële erfgoed met het daarbij behorende historische karakter en de Eemhaven is van grote betekenis voor de geschiedenis en ontwikkeling van onze stad Amersfoort.
Door dit bovenstaande past - waar SVE zich voor inzet - goed bij mij.
Ik vind dat wij - als inwoners en gemeentebestuur van Amersfoort - met z'n allen de ziel van dit gebied moeten koesteren, bewaken en zoveel als mogelijk behouden om zo een duurzame toekomst voor dit prachtige gebied aan het water te creëeren!
Het zou toch zo zonde zijn dat als wij straks op bejaarde leeftijd zien wat er rondom de Eem gebouwd is en denken: hadden we maar beter opgelet!

Groeten vanaf onze prachtige rivier de Eem!
Anneke Robbertsen
Bestuurslid SVE

Wij houden u graag op de hoogte via onze nieuwsbrief

© 2015 Stichting Vrienden van de Eem | Alle Rechten Voorbehouden